Sıkça Sorulan Sorular

Soru:  Cep Telefonu/ Tablet Kullanarak  Uzaktan Eğitim Sistemine Nasıl Girebilirim?

Cevap: Android işletim sistemli cihazlarınızdan uzaktan eğitim canlı derslerine katılabilmeniz için Adobe Connet ve geçmiş ders kayıtlarını izleyebilmeniz için ise Puffin Wep Browser uygulamalarını Play Store / Apple Store dan indirip yüklemeniz gerekmektedir. Uygulama kurulumlarını yaptıktan sonra wep tarayıcınızı kullanarak canlı derslere katılabilir, Puffin Wep Browser programını kullanarak geçmiş ders kayıtlarını izleyebilirsiniz. (Geçmiş ders kayıtlarını izleyebilmeniz için en az bir kere ilgili dersin canlı ders saati olsun yada olmasın canlı ders butonuna tıklayıp derse katıldıktan sonra geçmiş ders kayıtlarını izleyebilirsiniz.)

Soru: Şifre nasıl sıfırlanır?

Cevap: Sisteme kayıtlı olan e-postalarınız bilgi işlem tarafından size tanımlanmış olan kurumsal e-postalardır. Bu e-postalar öğrencinumaranıThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) olanlardır. Bu e-postaların şifreleri ise sizin tc kimlik numaralarınızdır. Şifre sıfırlama talepleri bu adrese gitmektedir. 30 Dakika içinde bu e-posta adreslerinize gelen e-postadaki yönergelere uyarak uzaktan eğitim yönetim sisteminde kullanacağınız yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz. http://outlook.office365.com adresinden sistemde kayıtlı e-postalarınıza erişebilir. Buradan e-postalarınızı okuyabilir ve e-posta gönderebilirsiniz.

Soru: Kaçırdığım dersleri nasıl izleyebilirim?

gecmis ders kayıtları

Soru: > Uzaktan Eğitim Öğretim Elemanlarıyla Nasıl İletişim Kurabilirim.

Cevap: Öğretim elemanalarına Canlı Derslere katıldığınızda mesaj atabilir. Kuzem.kastamonu.edu.tr adresindeki programlar menüsünden ilgili programlara tıklayarak (Bilgi al) iletişim bilgilerine (Telefon/Mail) ulaşbilirsiniz.

Soru: Uzaktan eğitimde sınavlar nasıl uygulanacak?

Cevap: Uzaktan Eğitimde, ara sınavların ve yıl sonu sınavlarının, yapılış şekli ve tarihi yüksekokul müdürlükleri veya fakülte yönetim kurulu tarafından belirlenmektedir. Ara sınav (vize) lar ve   Yıl sonu sınavları (final ve bütünlemeler) gözetmenli olarak kampüste yapılacaktır. Sınav tarihleri kesinleştiğinde Uzaktan Eğitim Merkezi nin ana sayfasında duyurulacaktır.