KADINLAR GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Çatalzeytin Sosyal Sorumluluk ve Aktivite Topluluğu  öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 6 Mart Cuma günü danışmanları Öğr.Gör. Elif Yurdakul eşliğinde farkındalık etkinliği düzenledi.Etkinlikte; son yıllarda öldürülen kadınların nasıl öldükleri, şiddet görüntüleri yapılan makyajlarla öğrenciler tarafından temsil edildi.Halkı bilinçlendirmek için röportajlar yapıldı. Atatürk Anıtı önünde stant açan öğrenciler hazırladıkları broşürleri dağıttılar.Saat 12.30’da başlayan etkinlik saat 14.30’da Atatürk Bulvarında yapılan yürüyüşle son buldu.Öğrenciler yürüyüş sırasında “Kadınız anayız, biz şiddete karşıyız.”, “Kadına uzanan eller kırılsın.” sloganları attılar. Yürüyüş sırasında öğrenciler şiddete uğrayan kadınların posterlerini taşıdılar. Etkinlikte Kadına şiddet konusunda toplumsal bilincin artırılması, Kadın öğrencilerimizin toplumda aktif yer almasını sağlamak  ve şiddete dur diyebilmesi için özgüven ve gücü aşılamak hedeflendi.Etkinliği hazırlayan ve katılan  tüm öğrencilerimize teşekkürler.Kadının el üstünde tutulduğu,özgürce eşit şartlarda yaşadığı huzurlu bir toplum dileğiyle...